PUTIN SPREMA NOVI POTEZ! Rus POLUDEO, PA UDARIO GDE NAJVIŠE BOLI! Cela PLANETA SE OVOGA NAJVIŠE PLAŠI!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

šta će biti?

PUTIN SPREMA NOVI POTEZ! Rus POLUDEO, PA UDARIO GDE NAJVIŠE BOLI! Cela PLANETA SE OVOGA NAJVIŠE PLAŠI!

Rusija priprema dekret kojim želi da promeni geografske koordinate na Baltiku

Objavljeno:

Rusija je jednostrano pokrenula proces promene pomorske granice sa Litvanijom i Finskom u Baltičkom moru, navodi se u uredbi objavljenoj na sajtu ruske vlade, prenosi "The Kyiv Independent".

Ukrajinski portal navodi da Litvanija i Finska još uvek nisu reagovale na ovu odluku Rusije, niti je jednostrana odluka Moskve međunarodno priznata.

U dekretu koji je pripremilo Ministarstvo odbrane Rusije navodi se da ta zemlja namerava da prisvoji priobalne vode u istočnom delu Finskog zaliva i kod gradova Baltijsk i Zelenodradsk in Kalinjingradskoj oblasti, ruskoj baltičkoj enklavi koja se graniči sa Litvanijom i Poljskom.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

Navodi se da putem ovog dekreta Rusija želi da promeni geografske koordinate kojima se meri širina ruske pomorske teritorije, kao i područja u blizini obale i tamošnjih ostrva.

Važeće geografske koordinate, ustanovljene dekretom Saveta ministara SSSR-a 1985. godine "ne odgovaraju u potpunosti trenutnoj geografskoj situaciji", navodi se u tom dokumentu.

Bonus video:

03:29

PUTIN PRIPREMIO LUKAVU STRATEGIJU ZA IZBORE! Kljajić tvrdi: Dozvolio samo ludacima da se kandiduju, a OVIM JE OSIGURAO POBEDU

(Espreso/Mondo/N.D./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.